| Tytuł: | tali osy - proste sposoby |
| Autor: | gosia 26.5.2010, 10:28 |
| Siedem sposobów na zachowanie szczupłej talii * Nie pij bezpośrednio po zjedzeniu owoców. Dotyczy to zwłaszcza wiśni i czereśni. W przeciwnym razie twój żołądek stanie się niczym napełniony powietrzem balon. * Nie przesadzaj z jedzeniem surówek. Chociaż mogą wydawać się lekkie, surowe warzywa w istocie są ciężko strawne; mają twarde włókna. Żeby je przyswoić, żołądek musi wykonać spory wysiłek i pęcznieje. Zdając sobie z tego sprawę, nie należy dopuszczać do rozleniwienia jelit. Jedzenie gotowanych jarzyn i owoców stanowi doskonałą gimnastykę dla przewodu pokarmowego. * Unikaj alkoholu. Jest on nie tylko prawdziwa studnią kalorii, ale jest to studnia bez dna. Alkohol odwadnia i wywołuje pragnienie. Uzupełnianie płynów pociąga za sobą z kolei zatrzymanie wody w organizmie i nasza talia zmienia się w koło ratunkowe.. * To samo dotyczy soli. Według Światowej Organizacji Zdrowia zjadamy jej trzykrotnie więcej niż powinniśmy. Te niepotrzebne gramy powodują zatrzymanie wody, której nadmiar ujawnia się w postaci dodatkowych centymetrów w pasie. * Ostrożnie z napojami gazowanymi i gumą do żucia. Powodują one wzdęcia i odbijanie. * Przeżuwaj dokładnie pokarmy. Im bardziej są one rozdrobnione i nasączone śliną, tym są łatwiejsze do strawienie. Mniejsze obciążenie dla naszego żołądka i... dla naszej talii. * Pij herbatki ziołowe. Te z arcydzięgla, czarnego bzu, brzozy, perzu ogonków wiśni wzmagają diurezę i pomagają walczyć z ?ociężałością? i tyciem. Podobnie jak siarczkowe i wapniowe wody mineralne. Wody mineralne powinny być jednak pite z umiarem. Chodzi bowiem o eliminowanie, a nie o zupełne pozbawienie organizmu wszelkich życiodajnych soli, jak sód i potas. Są one bowiem niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. | |
| Tytuł: | tali osy - proste sposoby |
| Autor: | klara 26.5.2010, 10:35 |
| łał, super porady... A ja myślałam, że zdrowo po posiłku wciągną jest jakieś owoc.. Jestem nowa na forum, nie wiedziałam gdzie się przywitać, więc robię to tutaj:) Moim marzeniem jest zgrabna, wręcz idealna sylwetka. Mam nadzieję, że znajdę na tym forum trochę wskazówek, które pomogą mi osiągnąć upragnione rezultaty... | |
| Tytuł: | |
| Autor: | daria 26.5.2010, 11:00 |
| łał, super porady... A ja myślałam, że zdrowo po posiłku wciągną jest jakieś owoc.. | |

Kulturystyka
Moda na kulturystykę zaczęła się dosyć niedawno, jednak bardzo szybko zyskała ogromne rzesze zwolenników. Wynika to głównie z tego, że piękne i odpowiednio wyrzeźbione ciało jest uważane za niezwykle atrakcyjne.
Siłownia
Wchodząc do siłowni pierwszy raz można czuć się trochę nieswojo, ale dzięki osobom tam pracującym bardzo szybko można się odprężyć i zacząć ćwiczenia.
Ćwiczenia na brzuch
Powszechnie uznaje się, że nie ma potrzeby rozgrzewania ciała za nim rozpocznie się ćwiczenia na brzuch. Nie jest to jednak prawdą i należy pamiętać, że trening mięśni brzucha powinien rozpocząć się rozgrzewką, zawierającą ćwiczenia powodujące podniesienie temperatury mięśni.