Ćwiczenia odchudzające

cwiczenia-odchudzajace_wiem_o_zdrowiu

Forum -> tali osy - proste sposoby

Tytuł:tali osy - proste sposoby
Autor:gosia
26.5.2010, 10:28
Siedem sposobów na zachowanie szczupłej talii * Nie pij bezpośrednio po zjedzeniu owoców. Dotyczy to zwłaszcza wiśni i czereśni. W przeciwnym razie twój żołądek stanie się niczym napełniony powietrzem balon. * Nie przesadzaj z jedzeniem surówek. Chociaż mogą wydawać się lekkie, surowe warzywa w istocie są ciężko strawne; mają twarde włókna. Żeby je przyswoić, żołądek musi wykonać spory wysiłek i pęcznieje. Zdając sobie z tego sprawę, nie należy dopuszczać do rozleniwienia jelit. Jedzenie gotowanych jarzyn i owoców stanowi doskonałą gimnastykę dla przewodu pokarmowego. * Unikaj alkoholu. Jest on nie tylko prawdziwa studnią kalorii, ale jest to studnia bez dna. Alkohol odwadnia i wywołuje pragnienie. Uzupełnianie płynów pociąga za sobą z kolei zatrzymanie wody w organizmie i nasza talia zmienia się w koło ratunkowe.. * To samo dotyczy soli. Według Światowej Organizacji Zdrowia zjadamy jej trzykrotnie więcej niż powinniśmy. Te niepotrzebne gramy powodują zatrzymanie wody, której nadmiar ujawnia się w postaci dodatkowych centymetrów w pasie. * Ostrożnie z napojami gazowanymi i gumą do żucia. Powodują one wzdęcia i odbijanie. * Przeżuwaj dokładnie pokarmy. Im bardziej są one rozdrobnione i nasączone śliną, tym są łatwiejsze do strawienie. Mniejsze obciążenie dla naszego żołądka i... dla naszej talii. * Pij herbatki ziołowe. Te z arcydzięgla, czarnego bzu, brzozy, perzu ogonków wiśni wzmagają diurezę i pomagają walczyć z ?ociężałością? i tyciem. Podobnie jak siarczkowe i wapniowe wody mineralne. Wody mineralne powinny być jednak pite z umiarem. Chodzi bowiem o eliminowanie, a nie o zupełne pozbawienie organizmu wszelkich życiodajnych soli, jak sód i potas. Są one bowiem niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Tytuł:tali osy - proste sposoby
Autor:klara
26.5.2010, 10:35
łał, super porady... A ja myślałam, że zdrowo po posiłku wciągną jest jakieś owoc.. Jestem nowa na forum, nie wiedziałam gdzie się przywitać, więc robię to tutaj:) Moim marzeniem jest zgrabna, wręcz idealna sylwetka. Mam nadzieję, że znajdę na tym forum trochę wskazówek, które pomogą mi osiągnąć upragnione rezultaty...

Tytuł:
Autor:daria
26.5.2010, 11:00
łał, super porady... A ja myślałam, że zdrowo po posiłku wciągną jest jakieś owoc..

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

cwiczenia-odchudzajace_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Kulturystyka
Moda na kulturystykę zaczęła się dosyć niedawno, jednak bardzo szybko zyskała ogromne rzesze zwolenników. Wynika to głównie z tego, że piękne i odpowiednio wyrzeźbione ciało jest uważane za niezwykle atrakcyjne.

Czy wiesz, że...

Siłownia
Wchodząc do siłowni pierwszy raz można czuć się trochę nieswojo, ale dzięki osobom tam pracującym bardzo szybko można się odprężyć i zacząć ćwiczenia.

Polecamy

Ćwiczenia na brzuch
Powszechnie uznaje się, że nie ma potrzeby rozgrzewania ciała za nim rozpocznie się ćwiczenia na brzuch. Nie jest to jednak prawdą i należy pamiętać, że trening mięśni brzucha powinien rozpocząć się rozgrzewką, zawierającą ćwiczenia powodujące podniesienie temperatury mięśni.

Archiwum

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.